آیا مصرف بیش از اندازهی مکملهای دارویی سلامت انسان را به خطر میاندازد؟
میزان مصرف مجاز مکملهای دارویی چقدر است؟
آیا مکملهای دارویی هم خطرناک هستند؟
مصرف کلسیم کافی در طول زندگی علاوه بر این که سلامت استخوان ها را به دنبال دارد، می تواند به قوی تر شدن بدن هم کمک کند. از این رو، سالمندان مقادیر زیادی از مکمل های کلسیمی مصرف می کنند تا از شکستگی استخوان ها و پوکی استخوان جلوگیری کنند.
محققان اشاره کرده اند: مصرف مکمل های کلسیمی بعد از 50 سالگی عوارضی به دنبال دارد و ممکن است با بالا رفتن سن به قلب آسیب وارد کند. آنها بیش از 2600 نفر را با میانگین سن 74 سال و از سوی دیگر، افرادی هم که از رسوب کلسیم در عروق آئورت رنج می بردند، مورد بررسی قرار دادند.
در حالی که یک سوم شرکت کنندگان در این تحقیق از مکمل های کلسیمی و یک سوم دیگر هم از مکمل های کلسیم و ویتامین D استفاده کرده بودند و گروه دیگر هم به کلی هیچ مکملی مصرف نکرده بودند. محققان دریافتند که بعد از یک دوره بیش از 5 سال و نیم، مشخص شد افرادی که تنها از مکمل های کلسیمی مصرف کرده بودند 24 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ قرار داشتند. مصرف مکمل های ویتامین D به همراه کلسیم، این مقدار را تا 31 درصد افزایش می دهد.
پژوهشگران تأکید می کنند: مصرف کلسیم اضافی نه تنها کمک کننده نیست بلکه می تواند مضر و آسیب رسان هم باشد و توصیه می کنند که حتما تحت نظر پزشک نسبت به مصرف مکمل ها اقدام کنید. از این رو، مکمل های کلسیمی را باید در حداقل مصرف کرد تا خطر خاصی به دنبال نداشته باشد.
از سال ها پیش محققان اعلام کرده بودند: مصرف بالای مکمل های کلسیمی با بروز سنگ های کلیوی و یبوست همراه است و در موارد شدیدتر باعث رسوب کلسیم در بافت هایی نظیر قلب و سینه می شود بنابراین، باید نسبت به مصرف خودسرانه آن دقت کرد.
محققان اعلام کرده اند: معمولا اغلب افراد مقدار موردنیاز کلسیم را از رژیم غذایی خود دریافت می کنند به عنوان مثال، این ماده معدنی در فرآورده های لبنی، سبزیجات برگ سبز، بادام، جایگزین های شیر و نخود و غیره وجود دارد.
منبع: سیناپرس
0 دیدگاه