به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه خبری فرینا، این تفاهم نامه همکاری امروز دوشنبه (31 مردادماه) با هدف توسعه همکاریها و بهرهمندی از تواناییهای مشترک علمی، آموزشی و پژوهشی و ایجاد واحدهای دانشگاهی الگو و نمونه ایران 1404، بین «سعید محمد» مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و «سیدمحمد مقیمی» رئیس دانشگاه تهران منعقد شد.
مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی در این مراسم با اشاره به اینکه مناطق آزاد کشور از اولویت ها و ظرفیت های علمی ـ پژوهشی خوبی برخوردار هستند افزود: یکی از اصلی ترین اقدامات دبیرخانه شورایعالی در دوره جدید بکارگیری تیم های مطالعاتی به منظور شناسایی ظرفیت های موجود در مناطق آزاد قدیم و جدید است.
سعید محمد بررسی و رفع مسائل اجتماعی در مناطق آزاد کشور را از اهداف دبیرخانه دانست و افزود: یکی از اهداف دیگر ما در دبیرخانه شورایعالی به جز مسائل تجاری و اقتصادی، بررسی و آسیب شناسی مسائل اجتماعی موجود در مناطق آزاد کشور است که این مهم با همکاری و تعامل دانشگاه و مناطق با به کارگیری مباحث علمی و پژوهشی قابل حل و فصل شدن است.
وی ادامه داد: در کنار رویکرد علمی که با امضای این تفاهم نامه و همکاری مشترک وجود دارد، فعالیت های صنعت و تجارت است و تا زمانی که این دو در کنار هم قرار گیرند «واحد ارتباط با صنعت» در مناطق آزاد کشور شکل خواهد گرفت.
مشاور رئیس جمهور اظهار داشت: ماموریت ما در مناطق آزاد کشور سرمایه گذاری است و سرمایه گذاری هم بدون پشتوانه علمی به نتیجه نخواهد رسید.
سعید محمد ادامه داد: توجه به توسعه فعالیت های آموزشی، تحصیلات تکمیلی و علمی و حمایت از شرکت های دانش بنیان به منظور ورود تکنولوژی های نوین به کشور از مهمترین اهداف این تفاهم نامه است.
وی افزود: تاسیس پردیس های بین المللی دانشگاه تهران در مناطق آزاد کشور به منظور انجام تحصیلات تکمیلی، جذب توریسم علمی از کشورهای همجوار را به همراه دارد که توجه به این مهم از دیگر رویکردهای مدنظر در این تفاهم نامه است.
**مناطق آزاد پل ارتباطی بین دانشگاه های داخلی و خارجی هستند
رئیس دانشگاه تهران نیز در این مراسم گفت: مناطق آزاد می تواند پل ارتباطی باشد بین دانشگاه های داخل کشور با دانشگاه های خارج از کشور.
سیدمحمد مقیمی با اشاره به اینکه نگاه دانشگاه به دبیرخانه شورایعالی و مناطق آزاد کشور یک نگاه تعاملی است، افزود: پرداختن به مباحث اقتصادی و فرهنگی در قالب علم و از طریق تریبون های دانشگاه ها برگزاری کنفرانس ها، سمینارها و همایش های ملی و بین المللی اثرگذارتر هستند و اتفاقات مثبتی برای این مناطق به همراه دارد.
این تفاهم نامه در 8 ماده تنظیم شده است که می توان به همکاری در ارتقای کمی و کیفی واحدهای موجود دانشگاه تهران در مناطق آزاد و ویژۀ اقتصادی، مشارکت در راهاندازی پردیسها و مراکز آموزشی دانشگاه تهران با تمرکز بر توسعۀ علمی و روزآمدکردن صنایع بومی، همکاری در توسعه علمی، آموزشی، پژوهشی و مهارتی بر اساس نیازهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، همچنین بهرهمندی از مزیتهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در توسعه دانشگاههای بینالمللی و جذب دانشجویان خارجی و تطبیق هرچه بیشتر رشتههای تحصیلی با نیازهای توسعه فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اشاره کرد.
گفتنی است؛ این تفاهم نامه همکاری امروز دوشنبه (31 مردادماه) در محل ساختمان دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به امضای طرفین رسید.
0 دیدگاه